Bugun...
Bizi izleyin:
    • BIST
      90,18
      % 0,54
      BIST
    • DOLAR
      3,66
      % 0,03
      Dolar
    • EURO
      3,96
      % 0,08
      Euro
    • ALTIN
      147,24
      % -0,04
      Altın



Avustuya Vatandaşı Nasıl Olunur.

Tarih: 13-09-2015 14:05:54 + -


Avusturya vatandaşı olmak için gerekli şartlar


Avustuya Vatandaşı Nasıl Olunur.

Avusturya Vatandaşlık Yasası, 08.02.2011

1985 tarihli Avusturya Vatandaşlık Yasası 01.01.2006 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere değiştirilmiştir. Bu yasa gereğince Avusturya vatandaşlığının verilme (Verleihung) yolu ile alınabilmesi için gerekli şartlar:

- Avusturya'da aralıksız olarak en az 10 yıl ikamet etmiş olmak ve bunun en az 5 yılında yerleşim iznine sahip bulunmak
- Almanca bilmek veya entegrasyon sözleşmesi gereği kursları başarı ile bitirmek suretiyle Almanca bildiğini kanıtlamak
- Avusturya'nın demokratik ve sosyal yapısı ile tarihi hakkında genel bilgilere sahip olmak
(Yukarıdaki şartlardan başvuru tarihinde reşit olmayan ve okula deavm mecburiyeti bulunanlar ile yaşlı ve sağlık durumunun kötü olduğu doktor raporu ile belgelenenler muaftır)
- Avusturya'ya kişisel ve mesleki uyum sağlamış olmak
- Geçimini sosyal yardıma ihtiyaç duymaksızın yeterli derecede güvence altına almış olmak
- Bir başka ülke veya bir Avusturya Mahkemesince hakkında verilmiş hapis cezası bulunmaması
- Avusturya Mahkemesince hakkında mali suçlardan dolayı verilmiş bir ceza bulunmaması veya kovuşturma, soruşturma açılmamış olması
- Başvuru tarihine kadar olan hayat biçimi ve davranışlarıyla Avusturya'ya hizmet edeceği ve kamu güvenliğini tehdit oluşturmayacağından emin olunması
- Vatandaşlık verilmesi halinde bundan dolayı Avusturya'nın bir başka ülke ile olan ilişikilerinin zedelenmemesi
- Ağır trafik suçları işlenmemiş bulunması
- Avusturya Avrupa Ekonomik sahası ülkelerden birinde ikamet yasağının olmaması
- Aşırı gurup ve terör örgütleriyle bağlantının bulunmaması veya bağlantı olabileceği şüphesinin olmaması.


Bazı durumlarda bekleme süresi 6 yıla inebilmektedir. Bu şartlar:
- Bu süre içinde en az 5 yıl bir Avusturya vatandaşı ile evli olmak
- İltica başvurusu kabul edilmiş olmak
- Avusturya Ekonomik sahası üyesi ülkelerden birinin vatandaşı olmak
- Avusturya'da doğmuş olmak
- Bilim, ekonomi, sanat ve spor alanlarında gösterilmiş ve gelecekte de gösterilmesi beklenen başarıların Avusturya'nın ilgi sahasına girmesi.

Yeni yasa ile de yabancılara vatandaşlığın bir hak olarak tanınması için 30 yıllık ikamet prensibi korunmuş, ancak Avusturya'ya kişisel ve mesleki uyumlarını sağladığını kanıtlayanlara bu hakkın 15 yıl sonra verilmesi şartı korunmuştur.

Başvuru anında sahip olunan vatandaşlıktan Avusturya tabiyetine geçtikten sonra en geç iki yıl içerisinde çıkılması gerekmektedir.






FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER Avrupa Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
FOTO GALERİ
  • Fas Turizmi ve Fas Resimleri
    Fas Turizmi ve Fas Resimleri
  • Bir Gül Bahçesine Girercesine
    Bir Gül Bahçesine Girercesine
  • Poz veren hayvanlar
    Poz veren hayvanlar
  • Günün Fotoğrafları-Hayatın İçinden
    Günün Fotoğrafları-Hayatın İçinden
  • Halı ve Kilim Motiflerinden Örnekler
    Halı ve Kilim Motiflerinden  Örnekler
  • 1932 Yılı Reklamları
    1932 Yılı Reklamları
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Frikik oyunu
    Frikik oyunu
  • Bob Marley,merak etme ,mutlu ol
    Bob Marley,merak etme ,mutlu ol
  • Bob Marley-no woman no cry
    Bob Marley-no woman no cry
  • Kedilerin efendisi
    Kedilerin efendisi
  • Osmangazi köprüsünden geçiş
    Osmangazi köprüsünden geçiş
  • Tankların halkın üzerine yürümesi,unutma-unutturma
    Tankların halkın üzerine yürümesi,unutma-unutturma
VİDEO GALERİ
YUKARI